Jedan od najpopularnijih beogradskih slikara ruskog porekla, Miša Mihajlo Kravcev, otvorio je u petak svoju samostalnu izložbu “Vreme je za lepo…” u prestižnom koncept prostoru “4 sobe gospođe Safije” u Sarajevu.

Izložba je otvorena pred velikim brojem publike i značajnim brojem diplomatskog kora, a otvaranju je prisustvovao i otpravnik poslova ambasade Republike Srbije u Bosni i Hercegovini, Damir Kovačević. Ova izložba izazvala na svim značajnim bosanskohercegovačkim medijima i u emisijama udarnih termina ogromnu pažnju i publicitet.
Izložba “Vreme je za lepo…” biće otvorena do Nove godine, a Kravcev je u Sarajevu izložio 14 svojih ulja na platnu.

“Drago mi je i posebna mi je čast, da posle sjajne i jedne od najposećenijih izložbi u Domu vojske Srbije, imam priliku da izlažem u Sarajevu, u tako ekskluzivnom i nadaleko poznatom prostoru, kao što su “4 Sobe Gospođe Safije”, rekao je Kravcev i dodao:

“Smatram da su naročito poslednjih nekoliko decenija umetnost uopšte, a posebno slikarstvo, dospeli u ćorsokak, do samog kraja slepe ulice i da nešto hitno mora da se menja, ili najblaže rečeno osvežava. Mislim da je ovaj prostor pravo mesto za tako nešto, a bez lažne skromnosti, pogotovo u kombinaciji sa mojim slikama koje nose u sebi to nešto novo i imaju tu posebnu energiju i atmosferu, zbog čega i izazivaju tako veliko interesovanje publike”.

 

IZVOR: Kurir.rs

Pin It on Pinterest