Samostalna izložba poznatog beogradskog slikara Miše Mihajla Kravceva, biće otvorena u Milanu, u prestižnoj galeriji Persolja,na dan žena, 8. marta 2019 godine i trajaće sve do 30. aprila, a Kravcev će na njoj izložiti dvadeset radova u tehnici ulja na platnu

Galerija u kojoj ću izlagati, jedna je od najrespektabilnijih i locirana je u poznatom delu Milana, u srcu dela grada gde su i sva najznačajnija dešavanja tog tipa, od mode preko vodećih agencija, do likovnih dešavanja. Ova galerija sarađuje sa najzvučnijim svetskim imenima slikarskog sveta i okuplja zaista impresivan skup stalnih ili periodičnih kupaca, sastavljen od najzvučnijih i najuticajnijih ličnosti.

Umetnik je do sada imao veliki broj zajedničkih i 25 značajnijih samostalnih izložbi u Srbiji i raznim evropskim zemljama. Po rečima Maje Živanović, likovnog kritičara, radi se o jednom od najpopularnijih i najprodavanijih srpskih slikara.

Zanimljivo je da je Kravcev sve do aprila 2018. godine napravio pauzu i 17 godina nije imao izložbu, za šta kako sam kaže nema opravdanje, ali smatra da mu nisu bile ni potrebne, pošto su u međuvremenu njegova dela bila tražena i dobro prodavana na svih 6 kontinenata.

Posle impozantne izložbe u Domu Vojske Srbije, koja će ostati upamćena po velikom odzivu publike i zaista ogromnom interesovanju za njegova umetnička dela, Kravcev je prihvatio poziv da izlaže u Sarajevu, u ekskluzivnom prostoru, 4 Sobe Gospođe Safije, kojom prilikom je izazvao izuzetno interesovanje medija.

Još na početku karijere, Mirjana Živković, legendarna urednica kulture dnevnog lista Politika, ukazivala je na ovog umetnika kao potpuno osobenu pojavu u svetu slikarstva i otvarajući njegovu izložbu u Kući Đure Jakšića u Beogradu, istakla je da se radi o slikaru koji gaji potpuno autentičan stil.

Osim slikarstva, Kravcev je veoma uspešan i kao književnik, a široj publici, najpoznatiji je po noveli “Proleće jednog lava”.
– Slikam, pišem, volim i živim sa jednakom strašću, drugačije ne bih ni umeo ni mogao. Možda me baš zato publika toliko voli – rekao je Kravcev povodom izložbe u Milanu.

U februaru, otvoren je i sajt www.kravcev.com, na kome će publika imati prilike da vidi dela ovog umetnika i pročita sve najnovije vesti vezane za njegovu karijeru.

izvor: Informer

Pin It on Pinterest