Knjiga “Proleće jednog lava” književnika Mihajla Miše Kravceva, jedno je od onih večnih dela za sve uzraste i za sva vremena u rangu Egziperijevog “Malog princa”. Knjiga je objavljena i u prodaji je, a biće predstavljena i na ovogodišnjem Sajmu knjiga.

Bajkoviti roman Kravcev je napisao kada je imao 19 godina, uoči dočeka Nove 1982. godine.

“Tada sam imao neverovatnu inspiraciju i ceo roman sam napisao u dahu. Kasnije sam proživeo mnogo toga, stekao mnogo bogatije uskustvo i gotovo sve što sam nekada radio, znam da bih sada uradio mnogo bolje, ali ovu priču ne bih mogao da napišem bolje nego tada”, kaže autor.

“Proleće jednog lava” knjiga je koja nosi još jedan, skriveni naslov – Misterija o ljubavi. Veličanstveni junak, lav Gordi, koji nam pripoveda o iskušenjima svog života, otkriva nam tajne onog najtananijeg u svakom biću. Zato se drugi naslov ukazuje tek po završetku priče, kao odgonetka najsnažnijeg osećanja prirode – ljubavi.

“Kada sam napisao knjigu osetio sam, i to veoma snažno, da će knjiga komunicirati sa mnogim ljudima, odnosno, da će mnogi shvatiti njenu energiju i pouku. To isto osećam i danas, posle toliko godina. I zato je ovo knjiga za sve uzraste, decu i odrasle”, kaže Kravcev.

Knjiga “Proleće jednog lava” biće predstavljena i na ovogodišnjem Sajmu knjiga.

IZVOR RTS

Pin It on Pinterest