Živimo užurbano, težeći sve više materijalnim stvarima. Nedostaje bliskosti među ljudima, ljubav deluje komplikovano, a sve zato što čovek ne sluša prirodu i ne čita je, jer baš u prirodi sve piše, kaže Miša Mihailo Kravcev, slikar, astrolog i autor knjige “Proleće jednog lava”. Knjigu je napisao sa 19 godina, a više od tri decenije kasnije ju je i objavio. Kaže – baš na vreme.

Može biti bajkoviti roman ili basna, a u suštini to je jednostavna priča o prirodi i njenim zakonima. Nju kazuje lav Gordi, koji vođen ljubavlju lavice Malene, porodice, predaka, Sunca i Mesečine, spoznaje svet i otkriva duboko skrivena, nedodirljiva i tanana mesta u svakom biću. “Proleće jednog lava”, za autora je legenda o životu.

“Legenda o životu i momentima koji su u stvari sastavni deo života, koji deluju sudbonosni i fatalni i krupni i veliki, međutim oni su mali, životni i obični i oni su deo svih naših života, mi smo ih svi doživeli ili ćemo ih doživeti. Oni su ono što spaja našu dušu i naš život. Bez tog spoja ne postoji ništa jer to smo mi sami. To nije ono sto može da se otpeva, dodirne, oseća, objasni, to je ono od čega se mi sastojimo”, kaže Miša Mihailo Kravcev, autor knjige “Proleće jednog lava”.

Ljubav je informacija koja čini život, ljubav je sam život, kaže. Život je jednostavan.

“Volim da kažem… ja nemam sreće u životu, ja znam da igram, jer sreća nije relativna kategorija, sreća je matematički izračunljiva kategorija koja je u odnosu na ono što mi osećamo – život”,navodi Miša Kravcev.

Ni posle toliko godina i životnog iskustva Kravcev u knjizi ne bi promenio ni jednu reč.

“Proleće jednog lava” namenjuje maloj, starmaloj i velikoj deci, sredovečnima i onima u poznim godinama, čitaocima svih životnih dobi.

IZVOR: RTS.rs

Pin It on Pinterest