Ceo roman sam napisao u dahu. Kada sam je završio osetio sam da će knjiga komunicirati sa mnogim ljudima i da će shvatiti njenu energiju i pouku – priča Mihailo Miša Kravcev.

Srbija ima “Malog princa”. Mihailo Miša Kravcev je izdao knjigu pod nazivom “Proleće jednog lava”, a njegovo delo je već počelo da beleži vrtoglavi uspeh.

Ova novela jedno je od onih večnih dela za sve uzraste i za sva vremena u ranguje čuvenog dela Antoana de Sent Egziperija. Bajkoviti roman Kravcev je napisao kada je imao 19 godina, uoči dočeka Nove 1982. godine.

– Tada sam imao neverovatnu inspiraciju i ceo roman sam napisao u dahu. Kasnije sam proživeo mnogo toga, stekao mnogo bogatije uskustvo i gotovo sve što sam nekada radio, znam da bih sada uradio mnogo bolje, ali ovu priču ne bih mogao da napišem bolje nego tada – kaže autor.

“Proleće jednog lava” knjiga je koja nosi još jedan, skriveni naslov – Misterija o ljubavi. Veličanstveni junak, lav Gordi, koji nam pripoveda o iskušenjima svog života, otkriva nam tajne onog najtananijeg u svakom biću. Zato se drugi naslov ukazuje tek po završetku priče, kao odgonetka najsnažnijeg osećanja prirode – ljubavi.

– Kada sam napisao knjigu osetio sam, i to veoma snažno, da će knjiga komunicirati sa mnogim ljudima, odnosno, da će mnogi shvatiti njenu energiju i pouku. To isto osećam i danas, posle toliko godina. I zato je ovo knjiga za sve uzraste, decu i odrasle – zaključuje Kravcev.

Knjiga će biti predstavljena i na ovogodišnjem Sajmu knjiga.

IZVOR: Večernje novosti

Pin It on Pinterest