Još jedno delo koje oduzima dah i koje se čita bez zastajanja!

Promocija novog romana Miše Mihajla Kravceva, biće svečano održana 18. oktobra sa početkom u 18 časova, u restoranu Ruski Car – Monument, Knez Mihajlova 7.

Izdavačka kuća ,,Blum” u čijem izdanju izlazi i ovaj roman, reklamira ovo delo natpisom na koricama – od autora bestselera ,,Priča o harfi”. Za sve one koji budu pročitali oba ova dela, shvatiće koliko takav potez izdavača zapravo ima smisla. Osim toga što je interesovanje za priču o harfi zaista bilo veliko, i pored činjenice da je tek nepuna četiri meseca na tržištu, ova dva romana se bukvalno nadopunjuju i prosto zajedno objašnjavaju jedan drugog, čineći tako jednu celinu, iako se mogu čitati nezavisno, bilo kojim redosledom

Iako je roman, ,,Priča o Harfi”, jedinstven i ne može se uporediti ni sa jednim drugim, za razliku od Hrama belih konja on teče znatno sporije.

Hram belih konja je mnogo bržeg ritma, gotovo u maniru akcionih filmova i teško ga je ispustiti iz ruke kada jednom počne da se čita,  ali itekako nosi dubinu i budi one najdublje delove duše o nama, uz duboku emociju i jasnu poruku, uostalom kao i svi romani ovog autora, počevši od Proleća jednog lava, koji su mnogi poredili sa Malim Princom, Egziperija.


Jedno je sigurno. Ovaj roman neće nikoga ostavitiravnodušnim. Čita se u jednom dahu i prosto nagoni čitaoca u duboke emocije i uvlači ga u svet u kome se dešava radnja.

Radi se o propasti jedne civilizacije i nastanku druge, sa svim onim ljudskim osobinama, ili slabostima, koje u takvim situacijama izbijaju na videlo. Roman je pun akcije, intriga, borbe za vlast i moć, ubistava, seksa i erotike, droge i raznih poroka i pokazuje kako su sva krizna vremena u istoriji bila na neki način slična, uključujući tu i današnje. 

Svi likovi, razradjeni su psihološki savršeno i do detalja,kao uostalom i čitav jedan novi svet koji je autor stvorio u ovom romanu i koji je maestralo dočarao uz veliko znanje i poznavanje istorije. A dinamiku same radnje, dopunski čini neizvesnijom i veliki broj, najneverovatnijih obrta, koji teraju čitaoca da strepi zajedno sa glavnim junacima.

U svakom slučaju, kao ni prethodna dela ovog autora, ni Hram belih konja ne može se banalizovati u nekoliko rečenica i prepričati, jednostavno se mora pročitati, a mi dubiko verujemo da će čitaoci uživati dok budu čitali, kao i dugo vremena posle toga.


Na promociji ,,Piče o harfi”, izdavačka kuća Blum, poklanjala je reklamni ceger sa stampom korica knjige, svima koji su kupovali tri ili više primeraka knjige. U ovom trenutku nemamo tačan podatak, ali je sigurno da će izdavač i ovoga puta pripremiti neko slično iznenadjenje za čitaoce

Pin It on Pinterest