Kroz bajkovitu basnu, knjiga priča o najtoplijim i najskrivenijim međuljudskim odnosima, koje je lepo doživeti čitajući je, rekla je Odžaklijevska

Poznati umetnik, slikar i pisac Miša Mihailo Kravcev predstavio je svoju knjigu „Proleće jednog lava“, za koju mnogi kritičari tvrde da svojim kvalitetom nadmašuje čuvenog „Malog princa“ Antoana de Sent-Egziperija.

U prilog tome govori i ogromna popularnost koju ova knjiga trenutno uživa, kao najčitanije izdanje izdavačke kuće „Dereta“, iako je tek nedelju dana u prodaji. Takođe, na društvenim mrežama pokreće se peticija da se „Proleće jednog lava“ uvede u redovnu školsku literaturu.

Divna priča

– Imala sam tu čast da svojevremeno pročitam ovu knjigu, pre nego što je ona dobila svoj definitivni oblik. Miša je kroz nju izrazio njenu svojstvenu mudrost i čitaocima izneo divnu priču koja je protkana ljubavlju dva bića, koja su na neki način došla do saznanja da ipak treba ostaviti prostor samom životu da vas povede na neku stranu da biste izveli neki zaključak. Kroz jednu bajkovitu basnu, knjiga priča o najtoplijim i najskrivenijim međuljudskim odnosima, koje je veoma lepo doživeti čitajući je – rekla je na promociji pevačica Maja Odžaklijevska, kuma Miše Kravceva.

Za sve uzraste

Prisutnima se obratio i autor, koji je otkrio kako je napisao „Proleće jednog lava“.
– Imao sam 19 godina, bila je Nova godina. Čitao sam stari Zabavnik i video sliku lava i lavice. Odjednom je krenula inspiracija, nisam ni otišao na doček i završio sam knjigu za 48 sati. Znao sam da sam napisao dobru stvar – kazao je ovaj umetnik.

Knjiga „Proleće jednog lava“ namenjena je svim uzrastima, a biće predstavljena i na ovogodišnjem Sajmu knjiga

IZVOR: Kurir.rs

Pin It on Pinterest