NOVI ROMAN Miše Mihajla Kravceva na 64. Sajmu knjiga

Novi roman Miše Mihajla Kravceva “Velmer, raznosač ideja, ili prostije rečeno – Anđeo slučajnosti” izašao je iz štampe u izdanju Derete i biće predstavljen na 64. Sajmu knjiga 24. oktobra od 18 do 20 časova. Autor će potpisivati roman i družiti se sa čitaocima

Miša Mihajlo Kravcev, intrigantni pisac i slikar, autor je veoma zapaženog romana “Proleće jednog lava”, koji je čak poređen sa romanom “Mali princ” Antoana de Sent Egziperija, a koji je Miša napisao u jednom dahu sa 19 godina.

“Velmer, raznosač ideja, ili prostije rečeno – Anđeo slučajnosti“, takođe je napisan u njegovoj ranoj mladosti, 1983., godinu dana posle “Proleća jednog lava” i prvi put će na nagovor izdavača biti predstavljen široj javnosti pod tim nazivom.

Sam roman je pitka i topla, ali duboka i suštinska bajka o tome kako nastaju i odakle dolaze ideje i o značaju svih tih naizgled malih trenutaka, koji zapravo određuju dalje tokove života ili čitave sudbine, na način da se ova knjiga inspiracije jednostavno čita u dahu.

Iako je ovaj roman nastao u slično vreme i u sličnom raspoloženju kao i “Proleće jednog lava”, ipak nije napisan za samo nešto više od 24 časa, kao što je to bio slučaj sa lavom, ali je takođe stvaran u velikom naletu inspiracije i sa jednako naglašenom emocijom.

Knjigu je uredio Aleksandar Šurbatović.

Zvanična promocija ovog dela, na kojoj će novinari i svi zainteresovani moći da postavljaju pitanja i saznaju više od samog autora, biće održana 9. decembra u 19 časova u prostoru bivšeg Eurosalona, gde će u to vreme trajati izložba slika Miše Mihajla Kravceva, povodom njegove slikarske monografije.

– Radnja romana kroz poglavlja – sekvence, prati čitave živote glavnih likova, a ustvari govori o samim idejama, ko su i šta su one i odakle i kako nam dolaze. Svaku od tih sekvenci, ili poglavlja, pisao sam namerno, svaku u različitom književnom stilu, ne bih li i na taj način bolje dočarao radnju i atmosferu i bolje dao sam ritam romana, tako da mislim da će u “Velmeru, Raznosaču ideja” moći da uživaju i oni rafiniraniji poštovaoci baroknog stila, kao i oni drugi, željni brže akcije i radnje. Za razliku od prvog romana, koji je štampan, izvorno, kako je i napisan, te 1982., “Velmer, raznosač ideja” je blago doradjen i dopunjen 2016. – ističe autor. 

Source: https://informer.rs/zabava/kultura/465158/novi-roman-mise-mihajla-kravceva-64-sajmu-knjiga

Pin It on Pinterest