28.09.2018. 10:04h

U petak 26. oktobra biće otvorena izložba poznatog beogradskog slikara Miše Mihajla Kravceva, čije slike zbog svoje posebne impresivnosti i čulnosti izazivaju veliku pažnju široke publike, u “4 Sobe Gospođe Safije”. Izložba pod nazivom “Vreme je za lepo…” trajaće do Nove godine, a Miša će sarajevskoj publici u VIP salonu predstaviti 14 svojih ulja na platnu.

“Drago mi je i posebna mi je čast, da posle sjajne i jedne od najposećenijih izložbi u Domu vojske Srbije, imam priliku da izlažem u Sarajevu, u jednom tako ekskluzivnom i nadaleko poznatom prostoru, kao što su ‘4 Sobe Gospođe Safije”, objašnjava Kravcev i nastavlja: “Smatram da su naročito poslednjih nekoliko decenija umetnost uopšte, a posebno slikarstvo, dospeli u ćorsokak, do samog kraja slepe ulice i da nešto tu hitno mora da se menja, ili najblaže rečeno osvežava. Mislim da su ‘4 Sobe Gospođe Safije’, pravo mesto za tako nešto, a bez lažne skromnosti, pogotovo u kombinaciji sa mojim slikama koje zaista nose u sebi to nešto novo i imaju tu posebnu energiju i atmosferu, zbog čega i izazivaju tako veliko interesovanje publike“.

Miša Mihajlo Kravcev za vreme, kao i u periodu od dva meseca po zatvaranju izložbe u Domu Vojske Srbije u Aprilu, prodao je impozantan broj svojih ulja na platnu, čak 48, različitoj publici, u zemlji i inostranstvu, a mnogi posetioci doputovali su tada u Beograd samo zbog pomenute izložbe.

Kravcev, slikar i književnik, rođen je u Beogradu. Do sada je imao mnoštvo zajedničkih i 24 samostalne izložbe u zemlji i inostranstvu, od kojih su najznačajnije one u Kulturnom Centru Beograda, Domu Vojske Srbije i u Kući Đure Jakšića u Skadarliji… dok od inostranih svakako treba istaći izložbu u Stokholmu 1998 u okviru manifestacije “Stokholm, evropska prestonica kulture”.

IZVOR: Kurir.rs

Pin It on Pinterest